WAAROM LUKT HET NIET?

Waarom lukt het me dan niet? Mijn verlangen naar die fijne relatie met eten en mezelf. Dat verlangen is groot. Ik wil het echt heel graag. Waarom val ik dan toch steeds terug? Waarom ga ik dan toch steeds opnieuw zo drastisch de fout in? Stop ik toch weer iets in mijn mond zonder er echt van te genieten.

De waarom-vraag gaat je hier niet helpen. Het antwoord zal jou niet de oplossing geven. Door het waarom helemaal te willen uitdiepen komen we rechtstreeks in ons hoofd terecht. Jouw hoofd wil weten hoe het in elkaar zit. Die wil het heel graag snappen, begrijpen. Want als je het weet, dan kun je er immers iets aan doen. Kennis is macht. Althans….dat denk je.

HERHALEN VAN OUDE PATRONEN

Met meer weten, doorbreek je echt niet de negatieve cirkel. Als ik jou nu vertel dat je jouw eten voor meer gebruikt dan alleen het stillen van jouw honger. Dat je misschien verdriet niet wilt voelen of iets anders wil ontlopen. Dan is dat nog steeds geen oplossing. En al komt het omdat je vroeger te weinig aandacht hebt gekregen , je moeder ook altijd worstelde met haar gewicht, alle moeders altijd op dieet waren……dan nog verteld het je niet hoe je die fijne relatie met eten kunt krijgen.

Het antwoord op de waarom vraag gaat je niet vertellen hoe je het kunt bereiken. Het gaat je simpel weg niet de oplossing brengen die jij zo graag wilt. Het waarom veranderd nog steeds niks aan hoe jouw relatie met eten en jezelf op dit moment is.

Wil je oude dingen blijven herhalen of wil je iets niets leren?

Nu is het onbekende voor ons brein bedreigend. We willen weten waar we aan toe zijn. Anders blijven we gewoon onze oude patronen herhalen en kiezen we opnieuw voor het overeten of voor de veilige manier van diëten.

DIEETINDUSTRIE

De dieetindustrie maakt gebruik van het bovenstaande. De veilige weg. Hoe bijzonder is het dat iets dat al zolang gepromoot wordt. Wat nog steeds niet blijkt te werken. Als het wel werkt dit voor even is. Tot de wilskracht op is. Steeds opnieuw voor zoete koek voor waarheid wordt aangenomen. Alle verschillende diëten beloven de oplossing. Als jij je maar houdt aan de voorschriften….En lukt het je dan niet: dan heb jij !niet genoeg je best gedaan. Je raapt weer alle moet bij elkaar. Voor de zomer, na de zomer, net voor de december maand zodat je weer wat speling hebt, in het nieuwe jaar… En begin je opnieuw aan jouw zoveelste dieet .

BEN JE BEREID OM IETS ANDERS TE DOEN?

Als iet al decennia lang verkocht wordt als de oplossing. Het heeft bij heel veel vrouwen , zoveel jaren later, nog steeds niet het gewenste resultaat….Zou je dan misschien kunnen zeggen dat het simpelweg niet werkt?? De oplossing zit niet in het waarom. De vraag is of je bereid bent om iets anders te doen. Een andere kijk, die jouw relatie met eten en jezelf zeker zal veranderen. De vraag is ; ben je bereidt?

lifestyle herfst
FLAWSOME – LIFESTYLE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *